Robin Schulz

Robin Schulz
Sugar Radio Show
House, Deep-House, EDM, Dance, MainstreamSugar Radio Show gepresenteerd door Robin Schulz brengt wekelijks zijn favoriete tracks, nieuwste releases en klassieke hits. Het is pas vier jaar geleden dat Robin Schulz voor het eerst bovenaan de wereldwijde singles-hitlijsten stond met zijn veelgeprezen remix van “Waves (feat. Mr. Probz)” en zijn baanbrekende wereldwijde uber-hit “Prayer in C (feat. Lilly Wood & The Prick) neerzette). ”; praktisch een eeuwigheid in de snelle dansmuziekkosmos van de 30-jarige artiest! Voortbouwend op zijn unieke mix van house, electro en pop, heeft de Osnabrück DJ en producer zich ondertussen gevestigd als Duitslands meest succesvolle muziekexport van de afgelopen twee decennia in recordtijd. Het verhaal van dj en producer Robin Schulz leest als één op de miljoen. Oorspronkelijk afkomstig uit de Duitse stad Osnabrück, is hij nu een hoogvliegende frequente reiziger die zijn muziek naar trouwe volgers over de hele wereld brengt en de belichaming van een ‘popfenomeen’: het is slechts vier jaar geleden dat Robin Schulz voor het eerst bovenaan de wereldwijde singles-hitlijsten stond met zijn veelgeprezen remix van “Waves (feat. Mr. Probz)” en landde zijn doorbraak wereldwijde uber-hit “Prayer in C (feat. Lilly Wood & The Prick)”; praktisch een eeuwigheid in de snelle dansmuziekkosmos van de 30-jarige artiest! Voortbouwend op zijn unieke mix van house, electro en pop, heeft de Osnabrück DJ en producer zich ondertussen gevestigd als Duitslands meest succesvolle muziekexport van de afgelopen twee decennia in recordtijd, terwijl zijn trefzekere megahits bewezen hebben om menigten in keer op keer een razernij. Met talloze #1’s in meer dan 20 landen, meer dan 250 Gold- en Platinum-certificeringen en miljarden streams en views op zijn naam, laat de viervoudig Duitse ECHO-prijswinnaar het nu allemaal zien op zijn derde studioalbum “Uncovered”!

Robin Schulz “Uncovered”: Op basis van de langdurige opnames van zijn documentaire “Robin Schulz – the Movie”, die begin 2017 werd uitgebracht, begint de hitmaker uit Nedersaksen nu aan een nieuw hoofdstuk in zijn baanbrekende carrière: “Ik ben niet echt bekend om veel interviews te geven”, zegt Robin Schulz over de titel van zijn nieuwe album. “Het werken aan de film was de eerste keer dat ik echt openhartig was over mijn leven en mijn carrière en toen kwamen we met ‘Uncovered’ als titel voor mijn nieuwe plaat.” Schulz besteedde ongeveer 13 maanden aan het tot stand brengen van de nummers, en onthulde uiteindelijk nog meer facetten van zijn stijlvolle producties. Aangevoerd door de Platinum-gecertificeerde David Guetta/Cheat Codes collab track “Shed A Light”, de triple Gold-gecertificeerde “OK (feat. James Blunt)” en de derde veelgeprezen single outtake “I Believe I’m Fine (naast HUGEL) ”, album nummer drie toont Schulz op zijn meest veelzijdige en aanstekelijke.

Door uitverkochte tours door Europa, Amerika, Azië en Australië aan zijn cv toe te voegen, heeft Schulz op de meest gerenommeerde festivals over de hele wereld gespeeld, van iTunes in Londen tot Ultra Music in Miami, evenals Tomorrowland in België en Brazilië, inclusief gewilde residenties op Ibiza en Las Vegas. Het drukke intercontinentale live-circuit heeft hem de kans gegeven om zijn nieuwe tracks in de praktijk te testen voor een wereldwijd miljoenenpubliek, voorafgaand aan de release. Zo opende hij afgelopen zomer drie opeenvolgende shows voor wereldwijd popicoon Justin Bieber in Mexico-Stad, waarmee hij het warmbloedige Mexicaanse publiek overeind bracht. “Ik haal mijn ideeën van over de hele wereld”, vervolgt Robin Schulz. “We zijn vorig jaar begonnen op Ibiza en ik bleef aan het album werken waar mijn schema me ook bracht. We kozen een studio in Duitsland om de puntjes op de i te zetten. Maar de supportshows voor Justin waren gewoonweg ongelooflijk. Mexico is een sterke markt voor mij. Het publiek heette me buitengewoon warm en energiek welkom en vierde echt mijn liedjes. En Justin is super aardig, een hele toffe kerel. Die ervaring was zeker een van de hoogtepunten in mijn carrière tot nu toe en die zal ik nog heel lang koesteren!”

“Uncovered” biedt weer een uitgebalanceerde mix van speciale gasten, variërend van internationale supersterren tot aanstormend talent, van topartiesten als David Guetta, James Blunt en Sam Martin tot veelbelovende nieuwkomers zoals de Franse vallende ster HUGEL , de Amerikaanse singer/songwriter Marc Scibilia of de Zweedse zanger Rhys. Stilistisch wisselt Schulz tussen all-out clubbangers (“OK”, “Shed A Light”, “Naked”), relaxte chill-out tracks (“Above The Clouds”), feilloos aanstekelijke popsongs (“Oh Child”, “Like You Mean It”) en popballads zoals “Higher Ground” of “Love Me A Little”. “David Guetta is inmiddels een hele goede vriend van mij geworden. We kennen elkaar nu een aantal jaren en hij heeft me echt vanaf het begin van mijn carrière gesteund. We DJ’en vaak samen en in 2016 en 2017 mocht ik zijn ‘Fuck Me I’m Famous’-avond hosten op Ibiza! Dus na verschillende remixes was het tijd om eindelijk samen een track te maken.”

Wat de rest van de samenwerkingen op het album betreft, legt “Uncovered” opnieuw het bewijs van Robin Schulz’s griezelige gevoel voor buitengewone zang, evenals de juiste dosis clubelementen, organische instrumentatie en hedendaagse urban popvibes. “Ik word door heel veel verschillende dingen geïnspireerd”, merkt Robin Schulz op. “Wat het ook is… een geweldige stem, een geweldig nummer of iemand waar ik een totale fan van ben, iemand met wie ik altijd al heb willen werken. Het gaat niet om de grote namen, maar meer om wat me enthousiast maakt.”

Zijn huidige album gaat verder waar zijn eerdere successen, waaronder “Sun Goes Down (feat. Jasmine Thompson)”, “Headlights (feat. Ilsey)”, “Sugar (feat. Francesco Yates)”, “Show Me Love (feat. J.U.D.G.E.)” of “Heatwave (feat. Akon)”, stopte. Tot op heden heeft Robin Schulz meer dan 15 miljoen platen verkocht.

Event Timeslots (1)

Vrijdag
-
Robin Schulz