Ramon & Mathieu

Bio van de Radioshow van Ramon en Mathieu


We zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Ramon en Mathieu, beiden geboren en getogen in de Noordoostpolder. Samen maken we met heel veel plezier en inzet radioshows. Beide zijn we gek van muziek en willen dit (het liefst…) aan de hele wereld laten horen.

De opnames maken we vanuit onze thuisstudio die we omgedoopt hebben tot Studio 33. (We wonen alle twee op huisnummer 33 dus die naam was snel gekozen..)

Mathieu draait 100% digitaal en heeft hierdoor een eindeloos bestand van de meest uiteenlopende muziek. Via zijn laptop en hier en daar een cd slingert hij de muziek het internet op!

Ramon gebruikt alleen maar LP’s en 7″ singles en draait dus 100% vinyl. De naald draait zijn rondjes en zo zorgen we voor een unieke combinatie tussen digitaal en vinyl.

Radioshow van Ramon en Mathieu


Met veel enthousiasme maken we een leuke radioshow waarin natuurlijk de muziek centraal staat maar daarnaast ook met de nodige humor en zelfspot de (muziek)wereld bekeken wordt. Iedere show is weer een gezellige boel met bijvoorbeeld de items “de grabbelplaat” Waarin een 7” single gegrabbeld en natuurlijk gedraaid wordt, “de kettingplaat” waarin we de luisteraars uitnodigen om de connectie tussen de twee nummers te ontdekken.

Ook laten we de luisteraar mee spelen met spelletjes tijdens het muziek luisteren. Denk dan aan het tellen van een bepaald woord of het ontdekken van een bijzonder instrument. Speciale aandacht is er ook voor de “Dance Classic van de Week” Daarnaast staan er nummers van de TOP2000 of de TOP 40 in de schijnwerpers.


Onze muziekkeuze is erg breed en we genieten daarom net zo hard van een nummer van Earth, Wind & Fire de gitaarklanken van bijvoorbeeld Pearl Jam of de blazers in een nummer van Chicago. Bijna alles vanaf de jaren 60 tot nu komt wel voorbij!
Muzikale groeten,


Ramon en MathieuEvent Timeslots (1)

Woensdag
-
Ramon & Mathieu