Eelke Kleijn

Eelke Kleijn
DAYS like NIGHTS
House, Techno, Deep-House, Indie-Dance, Progressive-House

In het radioprogramma DAYS like NIGHTS draait Eelke Kleijn een selectie van zijn favoriete platen van dit moment. Hij draait ook opgenomen live mixen van zijn optredens over de hele wereld. De show nadert snel zijn 200e aflevering en draait nu wekelijks op 160+ stations wereldwijd. Af en toe nodigt Eelke gasten uit, vaak gebonden aan het DAYS like NIGHTS platenlabel. Recente gastoptredens zijn onder meer Nick Warren, Jan Blomqvist, Petar Dundov, Dominik Eulberg, Budakid en Mees Salomé. Het feit dat Eelke Kleijn op zijn sokken draait en staand produceert, vertelt je veel over wat je over hem moet weten. Hij voelt zich nooit meer thuis dan wanneer hij achter de draaitafels zit en er is geen scheiding tussen de booth, zijn studio en de dansvloer. Deze natuurlijke uitstraling die hij naar alle facetten van zijn muziek brengt, wordt weerspiegeld in zijn organische gevoel, en het heeft zijn creatieve identiteit geholpen om te schitteren in een drukke scene.


Drie albums in een gevestigde maar nog steeds snel stijgende carrière, Kleijn is een artiest die erg in zijn element is. Succes is op zijn eigen voorwaarden gekomen, zonder compromissen of berekendheid. In het grote geheel is hij een underground artiest, maar iemand die moeiteloos de sprong naar de wijdere wereld heeft gemaakt toen de tijd en de gelegenheid goed waren. Zijn remixen voor onder meer John Legend, Pendulum en James Newton Howard & Jennifer Lawrence getuigen van zijn vermogen om een groter publiek te bereiken zonder zijn kernwaarden op te geven.

Met een achtergrond met piano, gitaar en bas en een gezonde nevenactiviteit bij het componeren voor film en tv, zijn zijn producties doordrenkt met een diep gevoel voor muzikaliteit en emotie, wat altijd zorgt voor een sterk gevoel van ruimte, plaats en gelegenheid. Zijn werk dat Hollywood-blockbusters als Rush, Parker en This Means War scoorde, werd met veel bijval ontvangen, en er komen er nog veel meer aan.


Zijn nieuwste artiestenalbum, Moments Of Clarity, is het toppunt van zijn werk tot nu toe, waarbij hij progressieve, ambient, epische breakbeat, deep house en melodieuze techno in perfecte harmonie combineert om een album te creëren dat net zo thuis is op de dansvloer als op de thuisstereo. Het bevat het stijgende nummer 1.000 Lights, dat oorspronkelijk werd gecomponeerd als onderdeel van een 670 drone-kunstwerk op Burning Man 2018 ter nagedachtenis aan festivaloprichter, Larry Harvey. De reacties toen hij zijn set ermee opende op de Mayan Warrior art car, suggereerden dat hij op zoek was naar iets speciaals dat een van de hoogtepunten zou vormen van deze prachtige LP.

DAYS like NIGHTS wordt een steeds belangrijker onderdeel van wat hij doet. Het dient als een veelzijdig platform waar hij volledige creatieve controle geniet, het omvat een label, een radioshow en podcast en spectaculaire feesten.


Het label heeft voornamelijk een uitlaatklep geboden voor zijn eigen creaties, maar heeft onderweg ook enkele van zijn andere favoriete artiesten ondersteund en zal binnenkort zijn selectie uitbreiden om meer opwindend nieuw talent binnen te halen. Zijn wekelijkse wereldwijde radioshow en podcast worden steeds krachtiger en brengen het geluid van zijn betoverende DJ-sets naar een nieuw publiek over de hele wereld. De feesten – tot nu toe inclusief een evenement op het wereldberoemde ADE – combineren zijn liefde voor emotionele dansvloermuziek met verbluffende locaties om een echt meeslepende ervaring te bieden. Deze verschillende elementen combineren allemaal om zijn visie als kunstenaar en curator te realiseren, waardoor fans nog dichter bij zijn muzikale wereld kunnen komen.

Over de nabije toekomst gesproken, hij zal binnenkort zijn langverwachte hybride liveshow in première brengen, die de beste elementen van live- en DJ-setups in één pakket combineert.

01. ID
02. Futur-E – Scylla [Recovery Collective]
03. HIGHLITE – Otherdisco [JEAHMON!]
04. Hoten – 29 Summers [43 Degrees]
05. Format – Solid Sessions (Joris Voorn Remix) [Be Yourself]
06. ID
07. Vitalic – Haute Definition [Clivage]
08. FOREVER ’99 – I Love You (Another Chemical Love Story Remix) [WUGD]
09. Hot Since 82 – Out The Door [Knee Deep In Sound]
10. Hammer – Oneiro [Lagasta]
11. Eagles & Butterflies x Coloray – Sinners [Art Imitating Life]
12. Way Out West – Surrender (Eelke Kleijn Remix) [Hope]

Event Timeslots (1)

Zaterdag
-
Eelke Kleijn