Stijn lanceert nieuwe single ‘Jij & Ik’

Vrijdag 29 april released de Amsterdamse singer-songwriter Stijn zijn nieuwste single ‘Jij & Ik’. Het is de eerste single na zijn debuut EP ‘Wij Twee’,waarvan de bijhorende single meer dan 100.000 streams bereikte en ruim een half jaar in ‘Je Moerstaal’ stond – één van de grootste en invloedrijkste Nederlandse Spotify playlists.

De single ‘Jij & Ik’ vertelt het verhaal van willen gaan voor de liefde, ondanks twijfel te voelen bij de ander. Het nummer neemt je mee naar een nachtelijke ontmoeting, waarin een van de twee personen zich een liefdevolle toekomst voorstelt. Terwijl de een het helemaal voor zich ziet, maakt twijfel bij de ander het moeilijk om te bepalen wat de volgende stap zal zijn. Het lied beschrijft het zekere gevoel van klaar te zijn voor de liefde.

‘Het is net weer even een andere sound dan voorheen’, aldus Stijn. ‘Waar in de EP hiervoor nog kenmerken van de kleinkunst terug te vinden zijn, is deze single echt puur pop’. Door de combinatie van een poëtische tekst met pakkende melodie, is de single een innemende moderne pop-song, helemaal van deze tijd. Voor de productie van de single werkte Stijn samen met Lukaz (Maan, Kimberly Fransens, Dion Cooper) en Fingasmith (Emmy Eve, Juwls), twee grote namen in de Nederlandse muziekindustrie. ‘’Jij & Ik’ is pas het begin van een reeks mooie nummers die ik met deze mannen heb geschreven’, vertelt Stijn.

Over Stijn Stijn is singer-songwriter en schrijft Nederlandstalige muziek in het genre nederpop. Hij groeide op in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en begeleidde zijn vader op jonge leeftijd al op de piano met liedjes van chansonniers Ramses Shaffy en Jaques Brel. Dit inspireerde hem om zijn eigen Nederlandstalige muziek te schrijven. Na zijn studieperiode aan het conservatorium van Haarlem, waar hij afstudeerde als pianist en liedjesschrijver, besloot Stijn zich volledig te focussen op zijn eigen muziek. Na het uitbrengen van 3 singles, volgde eind 2021 zijn debuut EP ‘Wij Twee’, waarvan de single direct terecht kwam in de playlist ‘Je Moerstaal’, één van Nederlands grootste playlists op Spotify. Dit was voor hem hèt teken om door te gaan. Momenteel is Stijn met diverse producers uit de Nederlandse muziekscene bezig met het schrijven van nieuwe muziek. ‘Mijn nieuwe muziek gaat nog vetter worden dan voorheen, ik heb heel veel zin om te gaan releasen’, aldus Stijn.

‘Met mijn muziek hoop ik vooral een glimlach of een gevoel van herkenning te creëren, dat is waar muziek voor mij om draait.’, aldus de zanger. Elk weekend is Stijn te horen bij Pianobar Maxim op het Leidseplein in Amsterdam.