NEO SOUL & FRESH FUNK, DAT IS JARED GRANT’S EP ‘FUEL TO THE SOUL’!

Na een bijzondere start van 2022 met o.a. het concert ‘Mathijs gaat door’ in de Ziggo Dome en een succesvolle 1e single, is het op vrijdag 6 mei a.s. tijd voor de EP ‘Fuel to the Soul’ en een releaseconcert in Bibelot Dordrecht. Met Grants herkenbare warme stem en funky beats, stap je zo in de ritmische Soul, Funk en R&B van de jaren ‘70 en begin ‘80.

Vijf jaar na zijn vorige album komt Jared Grant sterk terug met een nieuw geluid! De EP ‘Fuel to the Soul’ laat goed horen wie Jared is en waar hij voor staat. Samen met producer Ruben van der Velde heeft Grant gewerkt aan een nieuwe sound. Om de feel compleet te maken zijn de nummers live ingespeeld, met op drums Davy Henket, gitaar Levy Simons, bas Willem de Booij en toetsen Victor Weigand.

Jared: ‘De 2e single van deze EP ‘Are you into it’ gaat over ontsnappen uit de werkelijkheid door uit te gaan, te dansen en de muziek te voelen en daarmee even alles te vergeten. Dat is iets waar veel mensen in deze tijd behoefte aan hebben.’ 2022 begon glansrijk voor Jared, als vaste zanger van de Sven Hammond Big Band op NPO1 in ‘MATTHIJS GAAT DOOR’. Ook nam hij deel aan het programma ‘Better than ever’ op RTL4 en op 18 maart jl. releaste hij zijn eerste single van de EP ‘Fuel to the Soul’. Deze track werd enorm goed ontvangen, o.a. release van de week bij Sublime en toegevoegd in Spotify playlists zoals ‘Stay Tuned’ en ‘Soul ’n’ the City’. NEO SOUL, hoopvolle teksten en veel energie van een inspirerende persoonlijkheid! Dat is wat we kunnen verwachten op 6 mei a.s. Fuel to the soul verschijnt op het nieuwe Rotterdamse label Lloyd Records.

JARED GRANT Als je aan Jared Grant denkt, denk je aan SOUL! Met zijn veelzijdige stem, gulle lach en strakke dansmoves verovert hij keer op keer de harten van het publiek. Jared (1991), geboren op Curaçao, groeit op in een hechte muzikale familie. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Rotterdam wint hij eind 2012 naast de 3e (jury) prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards. Hiermee is het begin van zijn carrière gezet. Grant heeft inmiddels samengewerkt met veel bekende nationale en internationale artiesten zoals Trijntje Oosterhuis en Eliza Doolittle. Geen podium is hem nog onbekend; The Voice of Holland, North Sea Jazz, Paradiso en meer. Naast bovengenoemde activiteiten is Jared momenteel te zien in de theaters met the Amsterdam Funk Orchestra met ‘Tribute to JAMES BROWN’.